Freuds Cigarr

Tänder du på fel personer? Vem är det som tjatar i ditt huvud? Ser din fru ut som din mamma? Fobier? Kom och lägg dig på divanen, Dr Freud har förklaringen!

Succén är tillbaka! Musikalen Freuds cigarr ger en glimt av hur Sigmund Freud tänkte, varifrån han kom, vad han gick igenom och vad som drev honom. Men att följa Freud är som att följa sina egna tankar, de allmänmänskliga frågeställningar som berör och engagerar oss alla. Vem är jag? Hur fungerar jag? Varför har jag en förkärlek till fläskkorv och varför är min fru så lik min mamma? 

Vi vet fortfarande väldigt lite ca 100 år efter att Freud skapade strukturen av medvetandet med Överjaget, Detet och Egot. Freud började arbeta med denna kartläggning och framför allt började han ställa frågor till patienterna. Han lyssnade. Han menade, till skillnad från sin samtid, att patienten själv kan sitta inne med information som kan leda till tillfrisknande. 

Freuds Cigarr hade urpremiär 2009 Boulevardteatern och spelade fem säsonger i Stockholm, Radioteater i P1, turné landet och i utlandet samt på GöteborgsOperan. Under maj 2023 gästspelade föreställningen Wien på Theater Forum Wien, Porzellangasse. Då kom Freud äntligen hem igen. Läs mer på treaterns egna hemsida:
https://www.theatercenterforum.com/sigmund-freuds-zigarre/

En publik och pressuccé

”Ett mästerverk. Freuds cigarr är bland det coolaste man kan se på teater just nu” 
SvD

”Humoristiskt och varmt” 
DN

”Nerbe spelar avspänt och virtuost flera roller samtidigt. Han har en utstrålning som gör att alla tänker på sex bara han viftar med en kulspetspenna och höjer ögonbrynen.” 
Expressen

Foto: @Steff
Foto: @Steff

Trailer

Se vår trailer för Freuds Cigarr!

Medverkande

Jonas Nerbe
Sigmund Freud


Anders Holtz
Piano

Sara Kihlman Wibe
Violin, Freuds unga mamma och svägerska

För arrangörer

Freuds Cigarr är ute på turné 2023 och framåt. Om du som arrangör är intresserad av att veta mer läs vårt säljblad i länken nedan eller kontakta vår konstnärliga ledare Jonas Nerbe för mer information under kontakt.

Länk till säljblad: