Frihetens Namn

Huvudkaraktären Janna, 22 år, har precis avslutat en god cappuccino på ett trevligt kafé vid Norra bantorget. På kvittot läser hon att det i priset ingår 12 procent moms. Det gör henne förbannad. Varför kan inte staten hålla sin fingrar borta från det fria näringslivet och låta företagen sköta sin business ifred? Du verkar arg, säger en kvinna vid bordet intill. Janna tycker att hon är bekant från något sammanhang men är osäker på varifrån…. Med sin udda klädsel påminner kvinnan om någon Janna tycker sig känna igen från en historiebok.

I slutet på av 1800-talet var Sverige ett av de fattigaste, mest eländiga och outvecklade länderna i Europa där alla som kunde lämnade landet och flydde västerut. Mindre än hundra år senare är vårt land ett av de rikaste, mest välutbildade och jämlika. Hur gick det till? Vi låter vår tid möta den tiden där allt började för att kanske kunna hitta ett svar på vad som gjorde att Sverige, kunde få en hållbar demokrati på så kort tid. Kanske kan detta även ge ledtrådar till hur vi hamnat där vi är just nu?

Trailer

Se vår trailer för Frihetens Namn!

Trailer: Andreas Boonstra

Publiksamtal

Stockholms Musikteater har ofta publiksamtal efter föreställningarna och bjuder då in en gäst för att leda samtalet. På Stadsteatern hösten 2021 så var Soledad Piñero Misa, Tomas Björkman, Mats Svegfors, Åsa Wikforss, Börje Erdtman, Anders Lundin samt Pierre Schori inbjudna till samtal.

Video från publiksamtalen 11-20 november 2021

Medverkande

Jonas Nerbe
Hjalmar Branting, Jannas Pappa och Ulrik

Natasja Jean-Charles
Janna

Sanna Martin, 
Ellen Key, Tina och Kata Dahlström

Orkester
Minna Weurlander
Konsertackordeonist

Olof Wendel 
Cimbalom/musikarrangemang

Anna Rodell
Violin

För arrangörer

Frihetens namn finns med i kompaniets utbud och kan bokas av arrangörer. För frågor och bokningar kontakta vår konstnärliga ledare Jonas Nerbe: kontakt.